Grelniki zraka

V vmesnem obdobju, ko centralno gretje še ni vklopljeno ali v zimskem času, ko je zelo hladno za dodatno toploto posrbijo grelniki zraka Stadler Form. Keramični grelni elementi poskrbijo za hitro ogrevanje, hkrati pa varnostni termostati poskrbijo za največjo varnost med gretjem.

Z vgrajenim termostatom, električni grelniki Stadler oblika samodejno vklopi in izklopi, medtem ko vzdržujemo želeno temperaturo. To zagotavlja učinkovito izvajanje energetske piha radiator in preprečuje nepotrebno porabo električne energije. Nihajoče funkcijo, saj je na voljo na pomožno ogrevanje Paul, razporeja toploto v prostor redno.

Anna, Anna little, Max in Paul, privlačno oblikovani in lepih barv, ki vam prinesejo nekoliko topline v vaš dom. Na vaši pisalni mizi, pred vašo najljubšo zofo, v spalnici ali kjerkoli jer vas zebe. Grelniki zraka Stadler Form, v svoji impresivni, v Švici oblikovani obliki poskrbijo za toploto v vašem domu.

Kako lahko najdete pravi ventilatorski grelnik in 10 dejstev o ventilatorskih grelnikih

Izbira pravega ventilatorskega grelnika za vaše specifične potrebe je pravi izziv in zahteva nekaj predznanja. V nadaljevanju boste našli nekaj nasvetov, kot tudi spisek dejstev, ki vam bodo pomagala pri nakupu idealnega grelnika.

Velikost prostora

Niso vsi ventilatorski grelniki primerni za vse velikosti prostorov. Pred nakupom se pozanimajte, kateri grelnik je ustrezen v vašem primeru. Na splošno rečeno, proizvajalci pri izdelavi svojih priporočil glede velikosti prostora upoštevajo višino prostora 2.5 metra.

Predvidena uporaba

Grelnik je primeren za številna področja. Na primer v vaši dnevni sobi, otroški sobi, kuhinji, kopalnici, kabinetu, garaži, sobi za hobije, prostoru za rekreacijo, vrtnem paviljonu ali v primeru okvare vašega sistema centralnega ogrevanja. Prosimo upoštevajte, da je v primeru uporabe grelnika v kopalnici nujno potrebna zaščita IP21.

Tehnologija

Obstajajo različne vrste tehnologije ventilatorskih grelnikov: PTC keramični grelniki, ventilatorski grelniki, kvarčni grelniki, oljni radiatorji in infrardeči grelniki. Ustrezno tehnologijo se izbere glede na individualne preference. Iz tega razloga je priporočljivo testiranje različnih vrst tehnologije pri pooblaščenem trgovcu .

Poraba energije

Poraba energije je zelo visoka samo v primeru, če se ne posveča pozornosti času delovanja in jakosti, s katero ventilatorski grelnik deluje. Porabi se natančno toliko energije, kot je specificirano za zmogljivost delovanja (moč v Wattih) ventilatorskega grelnika. Zatorej, grelniki nikakor niso požiralci električne energije, saj proizvajajo enako količino energije v obliki toplote, kot jo porabijo.

Glasnost

Pri ventilatorskih grelnikih ni samo jakost v decibelih tisto, kar je potrebno upoštevati, saj gre pri tem tudi za konsolidacijo različnih frekvenc. Frekvenca je torej lahko zelo moteča, čeprav je jakost v decibelih znotraj tolerančnega območja. Zato je priporočljivo, da pred samim nakupom v tihem okolju v trgovini poslušate, kako je slišati ventilatorski grelnik med delovanjem. tehnična oprema Dandanes se velik poudarek daje tehnični opremi. Kar zadeva ventilatorske grelnike, se to odraža v številu nivojev toplote, bodisi da gre za integriran termostat ali pa ventilatorski grelnik celo samodejno regulira nivoje toplote, kot je to na voljo z Adaptive HeatTM pri ventilatorskem grelniku Paul. Na voljo so tudi modeli ventilatorskih grelnikov z daljinskim upravljanjem.

1. Velikost prostora

Velikost prostora je pomemben dejavnik, saj niso vsi grelniki primerni za velike prostore ali pa lahko traja predolgo časa, preden se prostor segreje. Zaradi tega vam priporočamo, da najprej izmerite velikost prostora in nato izberete ustrezen grelnik.

2. Zaščita proti pregrevanju

Prepričajte se, če ima vaš grelnik vgrajeno zaščito proti pregrevanju, da boste lahko zapustili prostor, ne da bi vam bilo potrebno pri tem skrbeti.

3. Zaščita proti prevračanju

Zahvaljujoč zaščiti proti prevračanju bo ventilatorski grelnik samodejno prenehal z gretjem takoj, ko se naprava prevrne. Ta zaščita je še posebej pomembna, če ventilatorski grelnik prevrnejo otroci.

4. Jakost hrupa

O jakosti hrupa se pozanimajte še pred nakupom. Navedba jakosti v decibelih sama po sebi še ni dovolj. Lahko se zgodi, da se hrup pojavlja tudi pri nizki jakosti v decibelih, kar se subjektivno zaznava kot moteče. Najbolje je, da pri pooblaščenem trgovcu napravo sami poslušate.

5. Moč delovanja v wattih

Bodite pozorni na moč delovanja ventilatorskega grelnika. Nekateri so zelo močni (približno 2.000 W), medtem ko so drugi precej šibki (približno 500 W). Več ko je potrebno energije za gretje, močnejši (višji nivo v Wattih) mora biti grelnik.

6. Poraba energije

Poraba električne energije je pomembna tema, kadar gre za ventilatorske grelnike. Ventilatorski grelnik porabi točno toliko energije, kot jo končno reproducira v outputu toplote. Na primer 500 W grelnik porabi natančno to količino energije (Watti). Zatorej, grelniki nikakor niso požiralci električne energije, saj proizvajajo enako količino energije v obliki toplote, kot jo porabijo.

7. Kontrola temperature

V idealnem primeru, ko enkrat vklopite vaš ventilatorski grelnik, se bo od tega trenutka naprej le-ta reguliral neodvisno sam. Poskrbite, da ima vaš ventilatorski grelnik kontrolo temperature (integriran termostat). To pomeni, da vam ne bo potrebno porabiti veliko časa za to, da neprestano izvajate ročne prilagoditve temperature z vklapljanjem in izklapljanjem grelnika.

8. Nivoji toplote

Še pred nakupom ventilatorskega grelnika se pozanimajte o nivojih toplote, ki so na voljo. To vam bo omogočilo, da regulirate vaš ventilatorski grelnik natančno in takrat, ko je le-to potrebno.

9. Prehodno obdobje (pomlad / jesen)

Z grelnikom lahko postne prehod v pomlad in jesen veliko bolj prijeten. Grelnik služi kot zelo dobra dopolnitev vašega sistema centralnega ogrevanja, ko le-tega še niste vključili ali ko ste ga že izključili.

10. Zaščita proti zmrzali

Poskrbite, da ima vaš izbrani grelnik funkcijo zaščite proti zmrzali, na primer, da se prepreči pojav zmrzali v vašem počitniškem apartmaju ali vrtnem paviljonu. Zmrzal se lahko prepreči, če grelnik v daljšem časovnem obdobju vzdržuje enakomerno temperaturo.